O priemyselný park v Poprade sa zaujímajú investori

14.09.2005 Poprad

Poprad 14. septembra (TASR) - Očakávaný záujem investorov o etablovanie sa v budovanom priemyselnom parku v Poprade-Matejovciach potvrdil Stanislav Čorej, ge...
Poprad 14. septembra (TASR) - Očakávaný záujem investorov o etablovanie sa v budovanom priemyselnom parku v Poprade-Matejovciach potvrdil Stanislav Čorej, generálny riaditeľ prešovskej spoločnosti Rottel, s.r.o. , ktorá spravuje park a súčasne zabezpečuje developerskú činnosť. Na stretnutí s primátorom Popradu Antonom Dankom konštatoval, že s investormi v súčasnosti intenzívne rokujú. Desiati už majú v rukách memorandum o investovaní a záujem prejavilo ďalších 8 potenciálnych investorov z európskych krajín.

Primátor zatiaľ nechce zverejňovať záujemcov. \"Kým nepodpíšeme zmluvy s jednotlivými investormi, nebudeme prezrádzať ich mená. Môžem však povedať, že záujem je veľký. Prednosť dostanú tí, ktorí vytvoria pre našich ľudí čo najviac pracovných miest, \" uviedol Danko. Zdôraznil, že Poprad je reálne pripravený na príchod investorov.
Priemyselný park Poprad-Matejovce budujú na ploche 9,1 hektára (ha). V prípade zvýšeného záujmu investorov ho možno rozšíriť až na 23 ha. Stavebné práce sa už naplno rozbehli. V súčasnosti sa sústreďujú na budovanie infraštruktúry. V závere septembra (30.9. ) je naplánovaný kontrolný deň za účasti zástupcov mesta, spoločnosti Rottel a Inžinierskych stavieb Košice, ktoré budujú infraštruktúru.
Investičné náklady predstavujú 179 miliónov Sk, z toho 157 miliónov Sk z európskych zdrojov a 22 miliónov Sk z prostriedkov mesta. Základný kameň Priemyselného parku Poprad-Matejovce položili v závere júna, pričom výstavba prvej etapy by mala byť hotová do konca roka.
 

Vyberte región